14.02.2022

Lise Öğrencilerimizden Marshmallow Kulesi

Ekrem Elginkan Lisesi 9. sınıf öğrencilerimiz fizik dersinde işledikleri "Dayanıklılık" konusunun tekrarı için “Marshmallow Kulesi” yaptı.

Lise Öğrencilerimizden Marshmallow Kulesi

Fizik Laboratuvarında ve okulumuzun Çok Amaçlı Salonunda gerçekleştirilen etkinlikte gruplara ayrılan öğrencilerimiz marshmallowları ve çubuk makarnaları kullanarak hem dayanıklı hem de yüksek "Marshmallow Kulesi"ni yapmaya çalıştı. Etkinlik sonunda en dayanıklı ve yüksek kuleyi yapan grup etkinliğin kazananı oldu.

Etkinlik sonuçlarına göre, 9-A,  9-B ve 9-C sınıflarından Tesla Grubu, 9-D sınıfından ise Marie Curie Grubu en yüksek puanı alarak sınıflarındaki en yüksek ve en dayanıklı kuleyi yapmayı başardılar.