Haberler

28.02.2022

Edebiyatımızın Usta İsmi Yaşar Kemal'i Eserleriyle Andık

Ekrem Elginkan Lisesi öğrencilerimiz, aramızdan ayrılışının 7. yıl dönümünde edebiyatımızın usta kalemi, kendi deyimiyle “ışığın destancısı, ışığın türkücüsü” Yaşar Kemal için bir anma etkinliği gerçekleştirdi. Yaşar Kemal'in akademisyen eşi Semiha Baban etkinliğimize onur konuğu olarak katıldı.

Edebiyatımızın Usta İsmi Yaşar Kemal'i Eserleriyle Andık

Ekrem Elginkan Lisesi öğrencilerimiz, aramızdan ayrılışının 7. yıl dönümünde edebiyatımızın usta kalemi, kendi deyimiyle “ışığın destancısı, ışığın türkücüsü” Yaşar Kemal için bir anma etkinliği gerçekleştirdi. Yönetim Kurulu Başkanımız Prof. Dr. Güngör Evren, Yönetim Kurulu Murahhas Üyemiz Prof. Dr. Lerzan Özkale, Lise Okul Müdürümüz Serap Sarıgül Hazar, öğretmen, öğrenci ve velilerimizin katılımıyla gerçekleştirdiğimiz anma etkinliğimizin açılış konuşmasını Yaşar Kemal'in akademisyen eşi Semiha Baban yaptı.

Yaşar Kemal: "Eğitim tüm canlılara sevgi ve saygıyı aşılayarak yapılmalı”
Onur konuğu olarak katıldığı anma etkinliğimizdeki konuşmasına Yaşar Kemal'in eğitime verdiği önemin altını çizerek başlayan Baban, "Dünyayı tadına vararak derinlemesine sevmek hiç kolay bir iş değildir” diyordu Yaşar Kemal.  Eğitime çok önem verirdi. Eğitimin yaşayarak, yaratarak yapılacağına inanırdı. Eğitim biçiminin dünyaya, insana, doğaya, yaşama, tüm canlılara sevgi ve saygıyı aşılayarak yapılması gerektiğini ifade ederdi. Şimdi bu etkinlikte görüyorum ki, Yaşar Kemal'in Teneke romanını Yaşar Kemal'in işaret ettiği gibi yaşayarak ve yaratarak öğretiyorsunuz. Bunu görmek heyecan verici." dedi. 

Konuşmasında 2007 yılında İtalya’nın Milano kentindeki ünlü La Scala Tiyatrosunda Yaşar Kemal’in "Teneke" adlı romanından uyarlanan operadan fotoğraflar paylaşan Baban, o dönemde Yaşar Kemal ile duydukları heyecanı, anılarını ve izlenimlerini paylaştı.

Öğrencilerimiz Yaşar Kemal’in “Teneke” romanını BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri bağlamında inceledi
Kendi özünde pişmiş ve insanlığın ortak sesi olmuş bütün nefesini barışa adayan bir edebiyat insanı olan Yaşar Kemal'in kaleme aldığı “Teneke” adlı romanın eleştirel okumasını gerçekleştiren öğrencilerimiz, yaptıkları eleştirel okumalar kapsamında “Teneke” romanından yola çıkarak feodal düzen, çevre ve yoksulluk gibi küresel sorunları BM  Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ile ilişkilendirerek kısa sunumlar yaptı.

Önceki yıllarda okulumuzda gerçekleştirilen “Yaşar Kemal'in İzinde Çukurova” sosyal sorumluluk projesinde görev alan ve şu an İTÜ Gıda Mühendisliği Bölümünde eğitimine devam eden 2020 mezunumuz Naz Uçar da etkinliğimizde tecrübelerini öğrencilerimizle paylaştı.

Anma törenimizi izlemek için tıklayın! 






Merhaba
Soru ya da önerilerinizi yazabilirsiniz.
kapat