06.05.2021

Yaşamı Koruyalım, Yaşayanı Koruyalım Liseler Arası Sosyal Sorumluluk Sempozyumuna Katıldık

Ekrem Elginkan Lisesi öğrencilerimiz, Robert Kolej ev sahipliğinde çevrim içi ortamda gerçekleştirilen Liseler Arası Sosyal Sorumluluk Sempozyumuna katıldı.

Sempozyum organizasyon komitesinde Ekrem Elginkan Lisesi öğrencilerimizin de yer aldığı Liseler Arası Sosyal Sorumluluk Sempozyumu bu yıl çevrim içi ortamda Robert Koleji’nde “Yaşamı Koruyalım, Yaşayanı Koruyalım” sloganıyla gerçekleştirildi.

Sempozyum komitesinde görev alan öğrencilerimiz Ekin Su Cebeci, Mahya Su Aydın ve Ateş Balsoy, Robert Kolej, Üsküdar Amerikan Lisesi, Terakki Vakfı Özel Şişli Terakki Lisesi, Alev Okulları Lisesi ve Korkmaz Yiğit Anadolu Lisesi öğrencileri ile iş birliği yaparak sempozyumun hazırlanması ve gerçekleştirilmesi süreçlerinde aktif rol oynadı.

Pandemi nedeniyle çevrim içi ortamda yapılan ve ulusal bir sempozyuma dönüştürülerek İstanbul dışındaki öğrencilerin katılımına da açılan sempozyumda farklı alanlarda çalışan 14 sivil toplum kuruluşu temsilcileri lise öğrencileriyle bir araya geldi.

10 yıldır düzenlenen Liseler Arası Sosyal Sorumluluk Sempozyumunda sivil toplum temsilcileri ile bir araya gelen lise öğrencileri sivil toplum kuruluşlarının işleyişi hakkında kapsamlı bilgi alırken, sosyal sorumluluk kavramına dair farkındalıkları yükseliyor.

Ülke genelinde 42 okuldan 482 öğrenci katıldığı sempozyumda Atlas Derneği, Down Sendromu Derneği, Fashion Revolution: Yeşil Yama, Fenerbahçe Parkı Topluluk Bahçesi Pe, Fridays For Future Türkiye, Gönüllü Hizmetler Derneği – Düşlerim İhtiyaç Haritası, İZEV, Kurtaran Ev, Okul Destek Derneği, Servas Barış Okulu, Şişli Belediyesi Mahalle Evleri, TURMEPA, Yeryüzü Derneği temsilcileri lise öğrencileriyle bir araya geldi.