01.04.2021

Happy Einstein Day Etkinliğimizi Gerçekleştirdik

Ekrem Elginkan Lisesinde geleneksel olarak gerçekleştirilen “Einstein Day” etkinlikleri bu yıl çevrim içi ortamda hazırlık sınıfı öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleştirildi.

Happy Einstein Day Etkinliğimizi Gerçekleştirdik

Fen Bölümümüz tarafından her yıl Albert Einstein’in doğduğu Mart ayında düzenlenen etkinlik öncesinde öğrencilerimiz, fizik dersinde “Einstein’ın Yaşamı ve Makaleleri“ başlıklı ödevler hazırladı. Yapılan değerlendirme sonucuna göre 3 kişilik 4 farklı “Archimedes, Galileo, Newton ve Tesla” isimli yarışmacı grupları oluşturularak yarışmaya katılmaya hak kazandı.

Yaptığı devrim niteliğindeki fizik ve matematik çalışmalarıyla bilim tarihinin en önemli dâhilerinden biri olan Albert Einstein’in yaptıklarını bir kez daha hatırlamak için yapılan yarışmayı Ümmü Gülsüm Ayhan, Nida Özülke ve Zeynep Özeren’in yer aldığı TESLA grubu kazandı.

Yarışmanın sunuculuğunu Hazırlık A sınıfından Emir Ali Yılmaz ve Hazırlık B sınıfından Ebru Tuana Atayan gerçekleştirdi.