03.05.2021

Mezunlarımız Üniversite Hazırlık Deneyimlerini 10 ve 11. Sınıf Öğrencilerimizle Paylaştı

YKS’de elde ettikleri derecelerle gururlandıran Ekrem Elginkan Lisesi mezunlarımızdan Aslıhan Beji, Atakan Kutay Özdemir ve Zeynep Coşansu, üniversite hazırlık sürecinde katıldıkları okul kurslarıyla ilgili deneyimlerini 10 ve 11. sınıf öğrencilerimizle paylaştı.

Lisemizden başarıyla mezun olan ve YKS’de TM puan türünde Türkiye 943.’sü olarak İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde okumaya hak kazanan mezunumuz Aslıhan Beji, Türkiye 136.’sı olarak Koç Üniversitesi Medya ve Görsel Sanatlar bölümünde lisans eğitimini sürdüren IB mezunuz Zeynep Coşunsu ve FM’de Türkiye 6048.’si olarak Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Tıp Fakültesinde üniversite yaşamına devam eden mezunumuz Atakan Kutay Özdemir, çevrim içi ortamda 10 ve 11. sınıf öğrencilerimizle bir araya gelerek üniversiteye hazırlık süreçleri hakkında detaylı bilgi verdi.

Üniversite sınav yolculuklarını okul kursları ile destekleyen mezunlarımız, hem akademik hem de sosyal yönden lisemizin kendilerine sunmuş olduğu olanakların kendilerini başarıya taşıdığını ifade etti.

Aslıhan Beji: "Öğretmenlerim olmasa başaramazdım."
Türkiye 943.’sü mezunlarımızdan Aslıhan Beji, üniversiteye hazırlık sürecinde özel ders almadığını, herhangi bir dershaneye gitmediğinin ve 10. sınıftan itibaren okul kursuna katıldığını ifade ederek şunları söyledi: “Üniversite hazırlık sürecimde sadece okul kursuyla kendi programımı oluşturdum. Öğretmenlerim akademik ve sosyal açıdan ihtiyaç duyduğum her an yanımdaydı. Okul kurslarında kendi öğretmenlerimle üniversiteye hazırlanmanın birçok avantajını yaşadım. Öğretmenlerimiz bizi yakından tanıdığı için eksiklerimizi daha kolay tespit edip, bu yönde aksiyon alabiliyorlardı. İlk bine girmemde öğretmenlerim payı çok yüksek. Onlar olmasa bunu başaramazdım.”

Zeynep Coşansu: "IB Mezunu olarak YKS hazırlıklarına geç başladım, öğretmenlerim sayesinde açığı kısa zamanda kapattım."
Ekrem Elginkan Lisesinde IB eğitimi aldığı için YKS hazırlıklarına geç başladığını ancak okul kursumuz ve öğretmenlerinin yardımıyla açığı çok kısa zamanda kapatarak YKS’te Türkiye 136.’sı olduğunu ifade eden Zeynep Coşansu şöyle devam etti; “YKS’ye 12. sınıfta geç başladım. IB mezunları, zor bir dönemden çıktığı için genelde rehavete kapılır, biraz daha motivasyonları düşük olur. Bu noktada kendi arkadaşlarımın ve öğretmenlerimin olduğu okul kursuna katılmak YKS sürecine daha kolay adapte olmamı ve hedeflediğim başarıya ulaşmamı sağladı.”

Atakan Kutay Özdemir: "Öğretmenlerimizin niteliği ve öğrencilerine olan ilgisi bizi başarıya taşıdı."
18 Mart Üniversitesinde Tıp Fakültesi öğrencisi olarak üniversiteye devam eden, sınava girdiği dönemde YKS’de Türkiye 6068.’si olan mezunlarımızdan Atakan Kutay Özdemir, “Öğretmenlerimizin niteliği, bizlere olan yaklaşımı hem kendimize olan güvenimizi hem de sınav motivasyonumuzu yükseltti. Öğretmenlerimizin iletişime açık ve ulaşılabilir olması, sorduğumuz tüm soruların yanıtını olabilecek en hızlı şekilde almış olmanın bizi başarıya taşıdığını düşünüyorum.” dedi.

Mezunlarımızın üniversite hazırlık deneyimlerini paylaştığı çevrim içi söyleşinin sonunda YKS hazırlıklarına hız veren öğrencilerimizin merak ettiği sorular da yanıtlandı.