01.05.2021

Lise Öğrencilerimize Yönelik Online Müzakere Atölyemizi Gerçekleştirdik

Lise öğrencilerimiz, kendileri için özel olarak hazırlanan "Beraber Kazanabilmek Online Müzakere Eğitimine" katıldı. Çevrim içi ortamda gerçekleştirilen, Finlandiya Aalto Üniversitesi Girişimcilik ve Yönetim Bilimleri Koordinatörü Semih Ersöz tarafından yapılan atölye çalışmasında öğrencilerimiz, Müzakere Dinamikleri ve Stratejileri, Ortak Kazanım Yaklaşımı, Sürdürülebilirlik ve Etik Değerler üzerine önemli çalışmalara katıldı.

Lise Öğrencilerimize Yönelik Online Müzakere Atölyemizi Gerçekleştirdik

Lise öğrencilerimiz, kendileri için özel olarak hazırlanan "Beraber Kazanabilmek Online Müzakere Eğitimine" katıldı. Çevrim içi ortamda gerçekleştirilen, Finlandiya Aalto Üniversitesi Girişimcilik ve Yönetim Bilimleri Koordinatörü Semih Ersöz tarafından, öğrencilerimize temel müzakere becerilerini uygulamalı olarak kazandırma hedefiyle hazırlanan, Finlandiya liselerinde de uygulanan “Beraber kazanabilme: Pazarlık ve Müzakere Atölyesi” atölye çalışmamızı öğrencilerimizin gönüllü katılımıyla gerçekleştirdik.

Etkileşimli simülasyonlar, akran ve mentor geribildirimleri program akışının temelini oluşturduğu atölye çalışmasında, "Müzakere Dinamikleri ve Stratejileri (Integrative and Distributive Bargaining), Ortak Kazanım Yaklaşımı (Mutual Gains Approach), Sürdürülebilirlik ve Etik Değerler" üzerine çalışıldı.

Harvard Üniversitesi, Northwestern Üniversitesi gibi önde gelen kurumların sunduğu materyallerin liselere uyarlanmasıyla oluşturulan atölyede, öğrencilerimiz hem kendini hem ekip arkadaşlarını farklı bir açıdan tanıma şansı bulurken; hayatı boyunca kullanacağı çeşitli pazarlık tekniklerini pratik ederek öğrendi. Aynı zamanda gelecekte seçeceği meslekte faydalanacağı kazanımlar elde ederken, daha sağlıklı ilişkiler kurmasına yardımcı olarak bilgiler edindi.

İTÜ İşletme Mühendisliği Mezunu, Finlandiya Aalto Üniversitesi Girişimcilik ve Yönetim Bilimleri Koordinatörü Semih Ersöz tarafından gerçekleştirilen ve İTÜ İşletme Mühendisliği mezunu İsmail Akar ve Erlin Gülbenkoğlu'nun eşlik ettiği “Beraber Kazanabilme: Pazarlık ve Müzakere Atölyesi”nde kullanılan içerikler ve aktiviteler içerikler ve aktiviteler dünyanın önde gelen üniversitelerin materyallerinden esinlenilerek hazırlandı.