21.01.2021

Ekrem Elginkan Lisesi Kariyer Günlerini Çevrim İçi Ortamda Gerçekleştirdik

Kariyer Günlerinde lise öğrencilerimizle bir araya gelen Yönetim Kurulu Üyemiz Prof. Dr. Lerzan Özkale, “Sizler, Ekrem Elginkan Lisesi çatısı altında farkındalığı yüksek bireyler olarak yetiştiriliyorsunuz. Üniversitede okumanın sadece bir meslek eğitimi olmadığını unutmayın. Bir eğitimci olarak sizlere tavsiyem öğrenmeye açık, çok yönlü, meraklı, heyecanlı ve yaratıcı olun.” dedi.

Ekrem Elginkan Lisesi Kariyer Günlerini Çevrim İçi Ortamda Gerçekleştirdik

Ekrem Elginkan Lisesi öğrencilerimize yönelik olarak geleneksel olarak düzenlenen Kariyer Günleri, bu yıl çevrim içi ortamda farklı üniversitelerden akademisyenlerin katılımıyla gerçekleştirildi. Kariyer Günleri’nin açılış konuşmasını İTÜ GVO Yönetim Kurulu Murahhas Üyemiz Prof. Dr. Lerzan Özkale gerçekleştirdi.

Çevrim içi ortamda lise öğrencilerimizle bir araya gelerek akademik ve sosyal yaşamını şekillendiren deneyimlerini paylaşan İTÜ GVO Yönetim Kurulu Murahhas Üyemiz Prof. Dr. Lerzan Özkale, çocukluk yaşlarından başlayan merak, araştırma, çalışma duygusunun ortaöğretim, lisans ve lisans sonrası yaşamına sağladığı katkılara, çok yönlü olmanın önemine dikkat çekerek, “Küçük yaşlardan itibaren edindiğim tecrübelerle kazandığım çeşitlilik duygusu bende hem tıp, hem mühendislik, hem yönetim bilimleri okuma arzusu yarattı. Kendimi geliştirme serüvenimde yaptığım işler bana aynı zamanda günümüzdeki deyimiyle “mobilite” yani hareketlilik kazandırdı. Bu nedenle çok yönlü, değişikliğe açık olmanızı, öğrenme becerilerinizi geliştirmenizi öneriyorum.” dedi.

Özkale; “Öğrenmeye Açık, Meraklı, Heyecanlı ve Yaratıcı Olun”
Üniversitede okumanın sadece bir meslek eğitimi olmadığının altını çizen Prof. Dr. Özkale şunları söyledi: “Üniversite sadece bir meslek okulu değildir. Üniversite öğrenimini daha geniş bir bakış açısıyla değerlendirmenizi öneririm. Bir eğitimci olarak sizlere tavsiyem meraklı, heyecanlı, araştırmalara katılan, yaratıcı, bağımsız ve entelektüel düşünen bireyler olun. Üniversite, insana çok farklı yeterlilikler kazandırıyor. Bu kazanımlar, mezun olduğunuzda sizleri farklı alanlara yönlendirecek, farklı kapıları aralayacaktır."

“Öğrenmek Merakla Başlar”
Kitap okumanın, öğrenmenin ve hayal kurmanın önemine vurgu yapan Prof. Dr. Lerzan Özkale şöyle devam etti, “Öğrenmek merakla başlıyor. Merak edin, araştırın, sorgulayın. Antenlerinizi açık tutun, risk alın, 24 saat çok uzun bir süre, zamanınızı nasıl kullanacağınızı doğru kararlaştırdığınız takdirde hem çalışıp hem mutlu olmanın mümkün olduğunu göreceksiniz. Mutlaka kitap okuyun. En çok kitap okuyarak hayal kurabilirsiniz.”

Prof. Dr. Özkale, “Ekrem Elginkan Lisesinde Farkındalığı Yüksek Bireyler Olarak Yetiştiriliyorsunuz”
Konuşmasının ardından öğrencilerimizin sorularına vakit ayıran Prof. Dr. Özkale, gelecekte mesleklerin değişeceği yönünde yapılan yorumlara ilişkin görüşlerinin sorulması üzerine ise, “Evet öyle olacak ama bundan korkmak yerine buna hazırlanmak gerekiyor. Bu anlamda yapacağınız hazırlığın  bugüne kadar olduğundan daha farklı olacağını düşünmüyorum. Sizler, Ekrem Elginkan Lisesi çatısı altında farkındalığı yüksek bireyler olarak yetiştiriliyorsunuz. Etik davranıyor ve çevreye saygı duyuyorsanız, yaşadığımız dünyaya karşı sorumluluklarınızın bilinciyle sorumlu bireyler olarak hareket ediyorsanız, kendinizi yeteri kadar çok yönlü geliştiriyorsanız ve en önemlisi yaşam boyu kendi başınıza öğrenme becerileri edindiyseniz gelecekten korkmanıza gerek yok diye düşünüyorum.” yanıtını verdi.

8 Farklı Üniversite, 27 Akademisyen, 35 Oturumla Kariyer Günlerimizi Gerçekleştirdik
Okulumuz Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü Öğretmenleri Selda Mutlu ve Mine İstanbullu tarafından düzenlenen Kariyer Günü'nde, öğrencilerimiz, katıldıkları oturumlarda üniversiteye hazırlık, gelecek ve kariyer planlaması ile üniversitelerin sunduğu imkanlar, bölümler ve tercih edecekleri mesleklere ilişkin detaylı bilgi aldı.

Öğrencilerimiz, 8 farklı üniversiteden 27 bölüm akademisyenleri ile 35 farklı oturumda çevrim içi ortamda bir araya gelerek üniversiteleri ve meslekleri yakından tanıma fırsatı yakaladı. Sunumları ilgiyle takip eden öğrencilerimiz, mesleki ve kariyer gelişimlerine yönelik merak ettikleri soruları da sorma olanağı buldu.

Kariyer Günleri açılış konuşmasının tekrarını izlemek için tıklayın!