13.04.2021

“Yapamazsın Diyenlere İnat Denemekten Korkmadım” Siz De Denemekten Vazgeçmeyin!

Ekrem Elginkan Lisesi öğrencilerimiz, Tokyo Olimpiyatlarında ülkemizi temsil edecek olan başarılı Milli Yüzücümüz Elif İldem ile keyifli bir söyleşide bir araya geldi.

“Yapamazsın Diyenlere İnat Denemekten Korkmadım” Siz De Denemekten Vazgeçmeyin!

Moderartörlüğünü lise öğrencilerimizden Naz Uygur ve Zehra Metin'in gerçekleştirdiği etkinlikte başarılarıyla ilham olan Paralimpik Milli Yüzücümüz Elif İldem'i ağırladık.

Akademik kariyeri, spor yaşamı, başarıları ve tecrübelerini öğrencilerimizle paylaşan İldem, başarısının sırrını şöyle açıkladı: “En büyük motivasyon kaynağım kendime inanmak. Yapamazsın diyenlere inat denemekten korkmadım. Siz de denemekten vazgeçmeyin! Başarısız olacağımı ya da yapamayacağımı söylediklerinde "kendine inan Elif, sen ne istiyorsan dene yap!" dedim. Pes etmek istediğim zamanlar da oldu ama ama her defasında yılmadan çalıştım, kendime olan inancımı hep korudum. Yapamazsın diyenlere inat denemekten vazgeçmedim ve başardım.”

"Başarı İçin Gerekenler; Programlı ve Disiplinli Çalışmak"
Programlı ve disiplinli çalışmanın önemine vurgu yapan İldem; “Başarılı olmak istiyorsanız disiplinli ve programlı bir yaşam sürdürmelisiniz. Müsabakalara 1 ay kala yoğun bir tempo ile çalışmak başarı için yeterli değil. Sürdürülebilir bir programla günler, aylar, haftalarca o müsabakaya hazırlanırsınız. Hayatınızın "bütün" olarak bir disiplin altında olması gerekiyor.” dedi.

Aynı zamanda Klinik Psikolog olan İldem konuşmasında şunları söyledi; “Bir psikolog olarak söylemek isterim ki, sporu sevin ama kendinizi körü körüne bağlamayın. Spor ya da meşgul olduğunuz şey neyse, onun dışında sizi hayata bağlayan başka uğraşlarınız da olsun. Bu farklı uğraşlar insanı öyle güzel besliyor ki, yaptığınız şey sporsa sporda başka bir şeyse o alanda daha da yükselmenizi, başarıya daha kolay ulaşmanızı sağlıyor.”