09.12.2021

12. Sınıf Öğrencimiz Ömer Faik Yıldırım Dünyanın En İyi Üniversitelerinden Trinity College Dublin'den Kabul Aldı

​Ekrem Elginkan Lisesi 12. sınıf öğrencimiz Ömer Faik Yıldırım dünya sıralamasında 101. sırada yer alan Trinity College Dublin'den aldığı kabulle gururlandırdı.

Ekrem Elginkan Lisesi 12. sınıf öğrencimiz Ömer Faik Yıldırım, İrlanda'nın en iyisi dünyada ise 101. sırada yer alan Trinity College Dublin Elektronik ve Bilgisayar Mühendisliği bölümünden kabul aldı.

1592 yılında kurulan ve İrlanda'nın en iyi aynı zamanda en eski üniversitesi olan Trinity College Dublin, QS World University Ranking 2021 İrlanda üniversiteleri arasında 1. sırada, QS World University Ranking 2020/21 dünya sıralamasında 101. sırada, Times Higher Education World University Ranking, 2021 Dünya​'​da en "uluslararası üniversiteleri" sıralamasında 8. sırada yer almaktadır.

Bünyesinde dünyaca ünlü edebiyatçıları, oyuncuları, yazarları ve Nobel ödülüne sahip birçok mezunu bulunan okulun mezunları arasında Oscar Wilde, Samuel Beckett, Jonathan Swift gibi önemli isimlerin de yer aldığı Avrupa Üniversiteleri sıralamalarında ilk 50 içerisinde yer alan üniversitenin köklü tarihi ve Book of Kells’i ile oldukça meşhurdur.

Öğrencimizin başvuru yaptığı diğer okullarla ilgili kabul süreçleri devam etmektedir.

Aldığı kabulle gururlandıran öğrencimiz Ömer Faik Yıldırım'ı, öğrencimizin başarısında emeği olan öğretmenlerimizi ve ailesini kutluyoruz.

Öğrencimize gelecek yaşamında mutluluk ve başarı diliyoruz. ​