26.04.2021

Sürdürülebilirlik Eğitimlerimizin İkincisini Tamamladık

Lise öğrencilerimizin çevre farkındalığını yükseltmek amacıyla gerçekleştirdiğimiz, İTÜ Çevre Mühendisliği Kulübü öğrencilerinin konuk olduğu "Sürdürülebilir Çevre" konulu Sürdürülebilirlik Eğitimlerimizin ikincisini tamamladık.

Sürdürülebilirlik Eğitimlerimizin İkincisini Tamamladık

İTÜ Çevre Mühendisliği Kulübü (İTÜ ÇMK) öğrencilerinin konuk olduğu Sürdürülebilirlik Eğitimlerimizin ikincisini, 15 - 22 Nisan tarihlerinde iki oturum şeklinde zoom platformu üzerinden lise öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleştirdik.

15 Nisan'da gerçekleştirilen eğitimlere İTÜ ÇMK öğrencilerinden Furkan Can Akalın, Serra Selin Övez ve Necati Görkem Aydoğan konuşmacı olarak katılırken, 22 Nisan'daki ikinci oturum eğitimleri İTÜ ÇMK öğrencileri Elif Mürtekin, Sena Hacıisaoğlu ve Mustafa Burak Hız tarafından verildi.

"Sürdürülebilir Çevre" konulu "Sürdürülebilirlik Eğitimleri 2"de İklim Krizi, Sıfır Atık, Geri Dönüşüm, Sürdürülebilir Moda, Yavaş-Hızlı Moda, Sürdürülebilir Kent Yaşamı, Su Kaynakları, Su Ayak İzi, Endüstriyel Hayvancılık gibi konu başlıkları konuşuldu.

Sürdürülebilir bir gelecek için kaynakların doğru kullanmanın önemine dikkat çeken İTÜ ÇMK öğrencileri, yapılması gerekenler hakkında da önemli bilgiler paylaştı. Özellikle sosyal medyanın bireylerin tüketim alışkanlıklarını değiştirmesi, tüketim kültürünün yaygınlaşması konusunun da konuşulduğu eğitimde, alışverişilerimizi moda trendlerinin değil ihtiyaçlarımızın belirlemesi gerektiği vurgulandı.

Eğitimlerin sonunda öğrencilerimize "Sürdürülebilirlik Eğitimleri"ne katıldığına dair katılım belgeleri takdim edildi.