13.07.2021

2021 Mezunlarımızı Gururla Uğurladık

2021 mezunlarımızı okulumuzdan gururla uğurladığımız mezuniyet törenimizde Yönetim Kurulu Başkanımız Prof. Dr. Güngör Evren, Yönetim Kurulu Murahhas Üyemiz Prof. Dr. N. Lerzan Özkale, Genel Müdürümüz Nevzat Özkök, Okul ​​Müdürlerimiz, Yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimiz öğrencilerimizi yalnız bırakmadı.

2021 Mezunlarımızı Gururla Uğurladık

Lise öğrencilerimiz, hayalini kurdukları üniversite yaşamlarına bir adım daha yaklaştıkları mezuniyet töreni için son kez sahnedeydi! Yönetim Kurulu Başkanımız Prof. Dr. Güngör Evren, Yönetim Kurulu Murahhas Üyemiz Prof. Dr. Lerzan Özkale, Genel Müdürümüz Nevzat Özkök, Okul Müdürlerimiz, Yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimiz 2021 mezunlarımızı bu anlamlı günde yalnız bırakmadı.

Mezuniyet videomuzu izlemek için tıklayın!

Okul bahçemizde gerçekleştirilen mezuniyet törenimiz, Mustafa Kemal Atatürk ve aydınlık yarınlar için bıkmadan çalışan eğitimcilerin manevi huzurunda yapılan saygı duruşu, ardından İstiklal Marşımızı ve Okul Marşımızın okunmasıyla başladı.

"Okullarınızın sınırlarını aşan başarılarınızla gurur duyuyoruz."
Mezunlarımızın hayatında iz bırakacak, geriye dönüp baktıklarında gururla hatırlayacakları bu anlamlı törenin açılış konuşmasını yapan Yönetim Kurulu Başkanımız Prof. Dr. Güngör Evren, "Diploma törenleri yaşamın unutulmaz, en önemli anlarındandır. Uzun yıllar süren çabalarınızın ürününü toplama günüdür. Kıymetli velilerimizin desteği olmaksızın bu koşu tamamlanamazdı. Kıymetli yönetici ve öğretmenlerimize, idari kadrolarımıza emekleri için teşekkürlerimi sunuyorum. Sevgili öğrencilerimiz, okullarınızın sınırlarını aşan başarılarınızla gurur duyuyoruz. Atatürk ilkelerine ve Cumhuriyet değerlerine bağlı, bilimin yol göstericiliğine inanmış, çevreye saygılı çağdaş insan olmaları vazgeçilmez hedeflerimiz arasındadır. Sevgili mezunlarımız, bundan sonraki yaşamınızda belirttiğim ilkeler doğrultusunda başarılı olacağınıza inanıyorum. Sanat, spor ve günlerinizi güzelleştirecek etkinlikler yaşamınızdan eksik olmasın. Sevgili mezunlarımız, kıymetli aileleri ve değerli öğretmenlerimiz bu özel günde hepinizi en iyi duygularımla yürekten kutluyorum. Yarınlarımızı aydınlatacak gençler yolunuz açık olsun."

"Sizler ülkemiz için birer cevher, gelecek için umutsunuz."
Okul Müdürümüz Serap Sarıgül Hazar konuşmasında şunları söyledi; "Kıymetli mezunlarımız, bu zorlu yılı başarıyla tamamladınız. Şimdi yeni bir yolculuk başlıyor. Bu okulda okumanın hakkını verdiniz. Ama bu okulda okuma hakkını sizlere sağlayan kıymetli anne ve babalarınıza tören sonunda sıkı sıkı sarılmanızı ve teşekkür etmenizi rica ediyorum. Çünkü bir teşekkür ve iyi bir evlat olmanızdan daha fazlasını beklemiyorlar. Gençler, iyi olmaktan asla vazgeçmeyin. Her zaman söylediğim gibi iyilik de kötülük de bulaşıcıdır. Çevrenizde iyi insanların olmasına özen gösterin. Kendinizi zorda hissettiğinizde içinize küçük bir yolculuğa çıkın; orada temiz ve güzel kalbinizi bulacak sorunların çözümünü iyilikte bulacaksınız. Çünkü sizler bu öze sahipsiniz. Lütfen çalışmaktan asla vazgeçmeyin. Sizler ülkemiz için birer cevher, gelecek için umutsunuz. Cumhuriyetin temel değerlerini özümsemiş, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yolunda, ülkesi, ailesi ve kendisi için en iyisini yapacak siz sevgili mezunlarımıza hayatınız boyunca başarı ve mutluluk diliyorum. Bu akşam burada bulunan gençlerimize emek veren değerli yöneticilerimize, kıymetli öğretmenlerimize, idari kadrolarımıza çok teşekkür ederim. Siz olmasanız, olmazdı."

Açılış konuşmalarının ardından okulumuzu birincilikle bitiren Sema Su Erdem'e, ikincilikle bitiren Miray Usta'ya ve üçüncülükle bitiren Nilsu Yılmaz'a plaketleri takdim edildi. Plaket töreni sonrası okul birincimiz Sema Su Erdem, mezuniyet kütüğüne adını çaktı. Okul Aile Birliği yönetcilerimiz, okulumuzu dereceyle bitiren öğrencilerimiz için hazırladıkları hediyelerini sundu.

Bayrak ve flama devir teslim töreninde duygulu anlar yaşandı!
Duygulu anların yaşandığı bayrak flama devir teslim töreninde İTÜ GVO'lu olmanın onuru ve ayrıcalığını yaşayan öğrencilerimizden Begüm Abanonu ve İbrahim Bilkan Akbaş kendilerinin emâneti, bağımsızlığımızın sembolü bayrağımızı ve okulumuzun flâmasını; 11. sınıf öğrencilerimiz adına Balca Hakgüden ve Kaan Karademir'e teslim etti.

"Gözünüz arkada kalmasın, Atamızın kurduğu bu ülke artık bize emanet."
2021 mezunlarımız adına veda konuşması yapan 2021 Ekrem Elginkan Lisesi Okul Birincimiz Sema Su Erdem şunları söyledi: "Şimdi geçmişe dönüp baktığımda okulun sadece sınavlar ve notlardan ibaret olmadığını görüyorum. Son bir buçuk yılımızı canımızı çok sıkan pandemiyle geçirmiş olsak da okula geldiğimiz anda sanki hiçbir şey olmamış gibi hem arkadaşlığımıza hem de derslerimize devam ettik. Bu dönemi avantaja çeviren sayılı şanslılardan olduk. Ailelerimizden çok gördük birbirimizi, çok alıştık birbirimize. İşte tam da bu yüzden gerçek bir aileyiz. Şu an yollarımız ayrılıyor gibi görünebilir ama kesiştirmek de bizim elimizde. O yüzden buna bir son değil de bir satır başı diyelim. Ekrem Elginkan Lisesi 2021 mezunları olarak hayata atılırken bu bilinçle omuzlarımızda birçok sorumluluk taşıyor olacağız. Kendini bilen, hedeflerini bu doğrultuda belirleyen, hedeflediklerinden dönmeyen, cesur ve inandıkları uğruna savaşan gençlerimiz hepimiz. Gözünüz arkada kalmasın, Atamızın kurduğu bu ülke artık bize emanet. 2021 mezunları adına üzerimizde emeği olan, ilgisini ve sevgisini eksik etmeyen herkese teşekkür ederiz."

Konuşmaların ardından öğrencilerimiz mezuniyet plaketlerini ve diplomalarını öğretmenlerinden aldı.

Tören sonunda öğrencilerimiz kep atarak mezuniyetlerini kutladı.

Mezunlarımızı, başarılı bir gelecek diliyoruz.