31.03.2021

Öğrencilerimiz TÜBİTAK Bölge Finallerinden Birincilik ve İkincilikle Döndü

Matematik, Fizik ve Biyoloji alanında 5 projeyle 2021 Yılı TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Bölge Finallerinde okulumuzu başarıyla temsil eden öğrencilerimiz, biyolojide bölge birincisi olurken, matematik ve fizik projeleriyle bölge ikincisi oldu.

Öğrencilerimiz TÜBİTAK Bölge Finallerinden Birincilik ve İkincilikle Döndü

Ekrem Elginkan Lisesi öğrencilerimiz Nagehan Daşıyıcı, Ada Tan Atılgan, Şevval Irmak Eren ile Hüseyin Bartu Can, biyoloji, matematik ve fizik alanında hazırladıkları projelerle 2021 Yılı TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Bölge Finallerinden birincilik ve ikincilikle döndü.

12. sınıf öğrencilerimizden Nagehan Daşıyıcı, Danışman Öğretmeni Ayça Ergin ile biyoloji alanında hazırladığı Sağlıklı Yaşam ve Beslenme temalı “Gluten Tüketiminin Bilişsel İşlev Üzerindeki Etkisinin Suriye Hamsterları (Mesocricetus Auratus) Üzerinde İncelenmesi” projesiyle 52. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması İstanbul Avrupa Bölge Sergisinde birinci olarak finallere yükseldi!

Fizik ve Matematik Projelerimizle Bölge İkincisi Olduk!
Öğrencilerimizden Hüseyin Bartu Can, danışman öğretmeni Ali Mesut Meral ile matematikte hazırladığı Okul Dışı Öğrenme temalı “Kıyı Şeridi Paradoksu ve Fraktal Boyutla İlişkisi” projesiyle; 10. sınıf öğrencilerimiz Ada Tan Atılgan ve Şevval Irmak Eren, danışman öğretmeni Gürkan Odabaş ile fizik alanında hazırladığı Su Okuryazarlığı temalı “Atmosferdeki Nemin Suya Dönüştürülmesi” projeleri ile bölge finallerini ikinci olarak tamaladı.

Öğrencimizi ve danışman öğretmenlerini kutluyoruz.