18.02.2020

Dört Mevsim Şiir Dinletisini Gerçekleştirdik

Ekrem Elginkan Lisesi öğrencilerimizin sahne aldığı "Dört Mevsim" konulu şiir dinletisini gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz sevilen şairlerin şiirlerini büyük bir ustalıkla yeniden yorumladı.

Dört Mevsim Şiir Dinletisini Gerçekleştirdik

“En güzel deniz

Henüz gidilmemiş olandır

En güzel çocuk

Henüz büyümedi

En güzel günlerimiz

Henüz yaşamadıklarımız

Ve sana söylemek istediğim en güzel söz

Henüz söylememiş olduğum sözdür.”

diyor Nazım Hikmet, “En Güzel” adlı şiirinde. Dizelerin arasındaki yaşanmışlıkları, aşkları, acıları, kederleri ve mutlulukları dile getirmek için, her yıl olduğu gibi, İTÜ GVO Özel Ekrem Elginkan Lisesi ailesi bu yıl “Dört Mevsim” temalı şiir dinletimizde bir araya geldi.

Türk ve dünya edebiyatının seçkin şiirlerini seslendiren öğrencilerimiz bizleri, seçtikleri şiirleriyle yine güzel bir yolculuğa çıkardı.

Barış Ekin Alfar ve Damla Görcük’ün dans gösterisiyle başlayan etkinliğimizde öğrencilerimiz “İlkbahar” temasıyla sahnedeki yerlerini aldı. Zeynep Dabak, Defne Uçar, Burak Bahçeli, Kaan Karademir ve İsmail Yekta Samancı’nın seslendirdiği şiirlerin ardından  Su Kerestecioğlu’nun solo dans performansı ise izleyenlerden büyük alkış aldı.

“Yaz” teması için sahnedeki yerlerini alan; Safir Aleyna Cümbüş, Furkan Doğukan İçen, Ela Sayar, Kaan Yankı Ören ve Demir Kılıç içimizi ısıtan dizelerle özlenilen yazı bizlere hissettirmeyi başardı.

“Sonbahar” temasıyla şiirlerini seslendiren; Selen Gülener, Ayşenaz Edizcan, Bora Sevindik, Ege Arıcan, Alper Akyüz, Duru Akbayır, Dila İskender ve Dila Pişkin sonbaharın hüznünü yansıtan en güzel şiirleri bizler için okudular.

Balca Hakgüden, Arda Balkan, Eren Arıkan, Tuna Akyürek, Elif Nur Karaali ve Arda Can Boyraz’ın performansları ise “kış”ı betimlememize yetti.

İTÜ GVO Özel Ekrem Elginkan Lisesi olarak sevginin gününü, sevgiye dair en güzel dizelerle paylaştığımız bugünü güzel anılarla noktaladık.