19.09.2023

Öğrencilerimiz Tarihin Tarafsızlığı Etkinliğine Katıldı

Öğrencilerimiz Tarihin Tarafsızlığı Etkinliğine Katıldı

Ekrem Elginkan Lisesi 9. sınıf öğrencilerimiz, 19 ve 20 Eylül tarihlerinde ilk hafta öğrenmiş oldukları “Tarih ve Zaman” ünitesinin kazanımlarını pekiştirmek amacıyla Tarih Öğretmenleri Serhat Ünsal ve Hilal Kulaber eşliğinde bir etkinlik gerçekleştirdiler.

Öğrencilerimiz 1989 yılında Bulgaristan’dan ülkemize gerçekleşen göç hareketini ele alan, BBC ekibinin hazırladığı programdan yola çıkarak aşağıdaki soruların yanıtlarını bulmaya çalıştılar:

1. İzlemiş olduğunuz videodan hareketle BBC ekibinin tarih biliminin hangi kaynaklarını kullandığını söyleyebiliriz?
  2. Sorunun ortaya konulmasında tarih biliminin hangi yöntemlerinin kullanıldığı söylenebilir?
  3. Program tarih biliminin objektiflik ilkesine uygun mudur? Nedenleri ile açıklayınız.

Etkinlik sonunda öğretmenlerimiz, öğrencilerin yanıtlarını değerlendirerek gerekli dönüt ve düzeltmelerde bulundular.