21.03.2023

Mezunlarımız İle Öğrencilerimizi Buluşturan Kariyer Farkındalığı Semineri

Lisemizde yürütülen Mesleki rehberlik çalışmaları kapsamında 11. sınıf öğrencilerimiz 2012 mezunlarından Avukat Hande Mahmutoğlu ve Elektrik Mühendisi Burhan Karadede ile okulumuzda gerçekleştirilen söyleşide bir araya geldi.

Mezunlarımız İle Öğrencilerimizi Buluşturan Kariyer Farkındalığı Semineri

Ekrem Elginkan Lisesi mesleki rehberlik çalışmaları kapsamında 11. sınıf öğrencilerimiz 2012 mezunlarından Avukat Hande Mahmutoğlu ve Elektrik Mühendisi Burhan Karadede ile okulumuzda gerçekleştirilen söyleşide bir araya geldi.

Mezunlarımız, lise sıralarından başlayan kariyer yolculuklarını deneyimlerini öğrencilerimizle paylaşırken önemli tavsiyelerde ve paylaşımlarda da bulundu.

Hukuk alanında lisans ve yüksek lisans eğitimlerinin yanında sürekli olarak farklı alanlarda da eğitimler almanın, kendini geliştirmenin önemine değinen mezunumuz Mahmutoğlu, ilgi duyulan meslek ve alanlarla ilgili staj yapmanın faydalarını öğrencilerimizle paylaştı. Çalışma yaşamında yabancı dilin önemine de vurgu yapan mezunumuz, İngilizcenin yanı sıra 2. bir yabancı dilin de iş yaşamında önemli bir gereklilik olduğunu söyledi.

Mezunumuz Burhan Karadede ise konuşmasında İstanbul Teknik Üniversitesindeki eğitimi ve yatay geçiş, çift ana dal programları ve seçmeli derslerin meslek hayatı üzerindeki etkisi hakkında önemli bilgiler verdi. Aynı zamanda kendi şirketini de kuran mezunumuz, çalışma hayatına adım atması, buradan elde ettiği bilgi ve tecrübelerle kendi firmasını kurma sürecini de paylaştı. Firmasını kurarken yaşadığı zorluklar ve şu an bulunduğu noktaya nasıl geldiğini aktararak hedef belirlemenin ve bunun için çaba göstermenin, çok çalışmanın önemine değindi.

Söyleşi sonrası mezunlarımız, öğrencilerimizin merak ettiği soruları yanıtladı.