08.12.2023

Öğrencilerimiz Tarih ve Görsel Sanatlar Ortak Dersinde Türk El Sanatları İncelemesi Gerçekleştirdi

10. sınıf öğrencilerimiz, tüm derslerimizde benimsediğimiz disiplinler arası çalışmaların bir örneği olarak gerçekleştirilen tarih ve görsel sanatlar ortak dersinde Osmanlı coğrafyasında zanaat, sanat faaliyetlerinin tarihsel gelişimlerini inceledi.

Ekrem Elginkan Lisesi 10. sınıf öğrencilerimiz, tüm derslerimizde benimsediğimiz disiplinler arası çalışmaların bir örneği olarak gerçekleştirilen tarih ve görsel sanatlar ortak dersinde Osmanlı coğrafyasında zanaat, sanat faaliyetleri ve geleneksel Türk el sanatları konuların tarihsel gelişim süreçlerini inceledi; ders sonunda gerçekleştirilen atölye çalışmasında ise Osmanlı döneminden günümüze kadar gelmeyi başarmış olan, su ve boya kullanılarak yapılan bir tür kâğıt sanatı olan ebru çalışması gerçekleştirdi.