04.11.2019

Yılın İlk Gezisini Anıtkabir'e Gerçekleştirdik

Ekrem Elginkan Lisesi öğrencilerimiz geçtiğimiz hafta sonu öğretmenleriyle birlikte Ankara'daydı. Geleneksel olarak eğitim öğretim yılının ilk gezisine Anıtkabir ziyareti ile başlayan öğrencilerimiz Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi huzurundaydı.

Yılın İlk Gezisini Anıtkabir'e Gerçekleştirdik

Tarih bilinci yüksek bireyler olarak, Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı 1 ve 2. Meclis binalarını gezen öğrencilerimiz Milli Mücadele Hareketinin hangi koşullar altında gerçekleştirildiğini ve zor şartlar altında kazanılan zaferin izlerini bir kez daha yerinde görme imkanı yakaladı.

Üzerinde yaşadığımız Anadolu coğrafyasının sahip olduğu kültürel mirasın sergilendiği Anadolu Medeniyetler Müzesi'ni ziyaret eden öğrenci ve öğretmenlerimiz burada açılan “Büyük Bozkırın Tarihi ve Kültürü” sergisini gezdiler.  Öğrencilerimiz, 1960 - 1970 yılları arasında Almatı yakınlarındaki Issık Kurganı’nda (Höyük) ünlü arkeolog Kemal Akişev önderliğinde yapılan kazılar esnasında bulunan ve kısa süreliğine müzede sergilenen- İskit/Saka prensine ait som altından yapılmış ve arkeoloji tarihinde çığır açan “Altın Elbiseli Adam” adlı eseri görme şansı yakaladı.