Bu web sitesinde çerezler kullanılmaktadır

İçeriği ve reklamları kişiselleştirmek, sosyal medya özellikleri sunmak ve trafiği analiz etmek için çerezler kullanıyoruz. Sitemizi kullanımınızla ilgili bilgileri ayrıca sosyal medya, reklamcılık ve analiz iş ortaklarımızla paylaşabiliriz. İş ortaklarımız, bu bilgileri kendilerine sağladığınız veya hizmetlerini kullanırken topladıkları diğer bilgilerle birleştirebilir.

Haberler

03.07.2026

Genç ARI Girişimcilik Programını Başarıyla Tamamlandık

İTÜ ARI Teknokent iş birliğiyle, dünyanın bir numaralı kuluçka merkezi İTÜ Çekirdek desteğiyle hayata geçirilen Genç ARI Girişimcilik Programı, 29 Haziran – 3 Temmuz 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilen yoğun ve ilham dolu bir kampın ardından başarıyla tamamlandı.

Genç ARI Girişimcilik Programını Başarıyla Tamamlandık

İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Özel Ekrem Elginkan Lisesi ve İTÜ ARI Teknokent iş birliğiyle, dünyanın bir numaralı kuluçka merkezi İTÜ Çekirdek desteğiyle hayata geçirilen Genç ARI Girişimcilik Programı, 29 Haziran – 3 Temmuz 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilen yoğun ve ilham dolu bir kampın ardından başarıyla tamamlandı. 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerimizin katılımıyla düzenlenen program boyunca öğrencilerimiz; yenilikçi düşünme, problem çözme, takım çalışması ve etkili iletişim becerilerini küresel standartlardaki bir girişimcilik ekosisteminde bizzat deneyimleme fırsatı buldular.

Teoriden Pratiğe: Yoğun Girişimcilik Kampı

Öğrencilerimiz, beş gün boyunca her güne özel olarak kurgulanan atölye çalışmaları, mentorluk seansları ve girişim başarı hikayeleriyle dopdolu bir program geçirdiler. Programın ilk gününde Prof. Dr. Mehmet Erçek ile girişimcilik dünyasına adım atan öğrencilerimiz, Levent Kopuz eşliğinde gerçekleştirilen Design Thinking Atölyesi ile kampüs ve günlük hayattaki sorunları gözlemleyerek ilk problem tespitlerini yaptılar. Günün ilham kaynağı ise Hergele startup'ının kurucusunun paylaştığı deneyimler oldu.

Fikir Üretme Teknikleri ve Çözüm Tasarımı oturumunda Mehmet Yiğit liderliğindeki Yaratıcılık Atölyesi ile sorunlara farklı açılardan bakmayı ve kısıtlı sürede çok sayıda fikir üretmeyi öğrenen takımlar, ürettikleri fikirleri filtreleyerek MVP (En Basit Uygulanabilir Ürün) mantığıyla tek bir çözüm modeline dönüştürdüler. Öğrencilerimiz öğleden sonra ise VoltureTech girişiminden kullanıcı odaklı ürün geliştirmenin ipuçlarını dinlediler.

İlham dolu bu önemli organizasyonun üçüncü gününde; Proje Geliştirme ve Takım Çalışması konulu oturumda Yönetim Danışmanı ve Mentor Naci Adalılar rehberliğinde liderlik, görev yönetimi ve çatışma çözümü gibi kritik ekip dinamiklerini çalışan öğrencilerimiz, oluşturulan Mentor Masası’nda ilk fikirlerini savundular. Gelen zorlu sorularla fikirlerini olgunlaştıran gençler, günün sonunda sürdürülebilirlik odağındaki Biolive girişiminin başarı hikayesine ortak oldular.

Ürünü Anlat ve Pitch Hazırlama oturumunda Arda Berkay Çağın’dan Hikaye Anlatıcılığı ve Sunum Teknikleri eğitimi alan öğrencilerimiz, Nurdan Gündoğdu mentorluğunda jüri karşısına çıkacakları 5 slaytlık "Pitching" sunumlarını hazırladılar. Günün konuğu Beespencer startup’ı ise girişimciliğin görünmeyen sabır ve kararlılık yüzünü gençlerle paylaştı. Programın son gününde ise Barışcan Güngör ile profesyonel ağ kurma (networking) ve LinkedIn kullanımının önemi üzerine çalışan öğrencilerimiz, kendilerini 30 saniyede ifade ettikleri asansör konuşması (elevator pitch) pratikleri yaparak geleceğe ilk adımlarını attılar.

Büyük Final: "Mini Demo Day"

Programın son günü öğleden sonra gerçekleştirilen Mini Demo Day’de heyecan doruktaydı. İTÜ GVO ve İTÜ ARI Teknokent yönetiminin yanı sıra hafta boyunca öğrencilere destek veren mentorlardan oluşan mini jüri karşısına çıkan takımlar; fikir aşamasından iş modeline dönüştürdükleri projelerini sundular. 5 dakika sunum ve 5 dakika jüri soru-cevap formatında yürütülen etkinlik, gerçek bir kuluçka merkezi deneyimini aratmadı.

Sunumların ardından programı başarıyla tamamlayan tüm öğrencilerimize Genç ARI Girişimcilik Programı Başarı Sertifikaları İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Attila Dikbaş, Okul Müdürümüz Serap Sarıgül Hazar ve İTÜ Çekirdek Direktörü Dr. Yunis İsmayıl tarafından takdim edildi. 

Erken Yaşta Girişimcilik Refleksi

İTÜ GVO ve İTÜ ARI Teknokent’in güçlü sinerjisiyle tamamlanan Genç ARI Girişimcilik Programı, öğrencilerimizin geleceğin teknolojilerine, yenilikçi düşünce sistemlerine ve girişimcilik kültürüne erken yaşlarda erişmelerine katkı sunarken; onları geleceğin üreten, fark yaratan ve lider bireyleri olma yolunda çok önemli bir adım daha ileriye taşıdı.

Öğrencilerimize bu önemli deneyimi kazandıran ve bu önemli fırsatı öğrencilerimizle buluşturarak Genç ARI Girişimcilik Programını hayata geçiren değerli İTÜ ARI Teknokent ile İTÜ Çekirdek ekiplerine ve kıymetli destekleri için İTÜ Geliştirme Vakfı'na, Okul Yöneticilerimize, tüm eğitmenlerimize, mentorlarımıza, startup kurucularımıza teşekkür ederiz.






Merhaba
Soru ya da önerilerinizi yazabilirsiniz.
kapat