Kayıt

Kayıt Kabul

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL EKREM ELGİNKAN LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ

2020-2021 EĞİTİM YILI KAYIT İŞLEMLERİ

Özel Ekrem Elginkan Lisesine öğrenci kayıtları Liseye Geçiş Sınavı (LGS) esas alınarak yapılacaktır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanmış olan özel okullar kayıt takviminde belirtilen tarihlerde okulumuzda kayıt işlemleri gerçekleşecektir. 09.00-16.00 saatleri arasında randevulu olarak kayıt görüşmeleri yapılmaktadır.

İTÜ Geliştirme Vakfı Ortaokullarından mezun olan öğrencilerin kayıtları için buraya tıklayınız.

KAYIT TAKVİMİ

Taban Puan İlanı  17 Temmuz 2020
1. Ön Kayıt Dönemi

17-20 Temmuz 2020

(20 Temmuz 13.00’te sistem kapatılır.)

1. Kesin Kayıt Dönemi  21 Temmuz 2020

1. Yedek Liste Kesin Kayıt Dönemi

22 Temmuz 2020
2. Ön Kayıt Dönemi

23 Temmuz 2020

(16.00’da sistem kapatılır.)

2. Kesin/Yedek Kayıt Dönemi  24 Temmuz 2020
Serbest Kayıt Dönemi  27-28-29 Temmuz 2020
Yerleştirmeye Esas Nakil Dönemi  MEB’in Yerleştirmeye Esas Nakil Kılavuzu’nda yayımlayacağı tarihlere bağlıdır.

DIŞ KAYITLARLA İLGİLİ ÖNEMLİ BİLGİLER

1.Ön kayıt işlemleri online olarak web sayfamız üzerinden yapılmaktadır.

ÖN KAYIT FORMU

2. Kesin kayıt hakkı çağrı yapılan gün için geçerlidir. Daha sonraki tarihlerde kesin kayıt ertelemesi yapılmamaktadır. Kesin kayıt hakkı çağrı yapılan gün için geçerlidir. Daha sonraki tarihlerde kesin kayıt ertelemesi yapılmamaktadır. Gününde yapılmayan kayıt hakkı kaybedilir.
3. Kayıt sırasında peşinat ödenmemesi durumunda kayıt geçersizdir.
4. Öğretim yılı başlamadan kayıt çekildiğinde, Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği'nin "Ücretlerin İadesi" başlığının ilgili maddesi uygulanarak okul ücretinden %10 kesinti yapılır.

Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği Madde 56, 3(a) “Öğrenim ücretini yıllık olarak belirleyen okul öncesi eğitim kurumu, İlkokul, Ortaokul, Özel Eğitim Okulu, Ortaöğretim Okullarında öğretim yılı başlamadan ayrılanlara yıllık ücretin yüzde onu dışındaki kısmı iade edilir. Öğretim yılı başladıktan sonra ayrılanlara yıllık ücretin yüzde onu ile öğrenim gördüğü günlere göre hesaplanan miktarın dışındaki kısmı iade edilir.

LGS BAŞARI BURSLARI
Liseye kayıt yaptırmak isteyen ve ön kayıt yaptırmış olan tüm öğrenciler LGS puanına göre sıralanır. Kontenjan dahilinde belirlenen oranda burs verilir.

OKULDAN KAYIT İÇİN İSTENEN EVRAKLAR
1. Nüfus cüzdanı fotokopisi (Öğrenci, anne, baba ve varsa İTÜ mensubu büyükanne veya büyükbabaya ait)
2. 3 adet öğrenci fotoğrafı
3. 1’er adet anne – baba fotoğrafı
4. Banka dekontu (ön kayıt bedeli veya peşin ödeme dekontu)
(Dekont açıklama kısmında, öğrencinin T.C. kimlik numarası, adı soyadı, okul bilgisi belirtilmelidir.)
5.  Mensup Belgesi (İTÜ Personel Daire Başkanlığı’ndan imzalı, mühürlü çalışma belgesi)
(Mensup veliler için, sadece anne veya baba, varsa büyükanne veya büyükbaba)
6. Boşanmış ebeveynlerden vekalet belgesi
7. İTÜ Mezun Belgesi (Mezun veliler için, sadece anne, baba, büyükanne, büyükbaba)
8. Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü tarafından yapılması zorunlu kılınan Öğrenci Kayıt Sözleşmesi'nin kayıt sırasında oluşturulabilmesi için, kayıt ofisine gelmeden önce "Kayıt Formu ve Veli Yükümlülük Taahhütnamesi"nin online olarak doldurulması gerekmektedir. (Kayıt formu online doldurulmadan kayıt işlemi gerçekleştirilememektedir.)

BANKA İÇİN GEREKLİ BELGELER (Kredili Mevduat Hesabı Açılması Durumunda)
1. Okulumuz tahsilatları Yapı Kredi Bankası Taksitli Eğitim Sistemi üzerinden gerçekleştirilmekte olup ödeme yükümlülüğü altına giren velilerimizin adına Yapı Kredi Bankası Maslak Plazalar Şubesinden kredili mevduat hesabı açılacaktır.
2. Adına kredi tanımlanacak olan velilerimizin nüfus cüzdan aslını banka işlemleri için banka personeline ibraz etmeleri gereklidir.
3. Taksitli ödeme seçeneği, Yapı Kredi Bankası tarafından “Taksitli Eğitim Sistemi“ üzerinden gerçekleştirilmektedir. Kayıt ofislerimizde, kayıt takvimine bağlı olarak banka personeli bulunacaktır.

Açıklama: Eğitim öğretim bedeli banka kanalıyla, “Taksitli Eğitim Sistemi” uygulaması üzerinden tahsil edileceğinden, adına banka yoluyla limit tahsis edilecek velinin başvurması gerekmektedir.

BANKA HESAP BİLGİLERİ
Banka:                        Yapı Kredi Bankası
Hesap Adı:                 Kültürel Sosyal ve Sağlık Tesisleri İnşa ve İşletme AŞ
Şube:                          Maslak Plazalar Şubesi
IBAN:                          TR73 0006 7010 0000 0034 0000 00
Dekont Açıklaması:  “Öğrenci T.C. Kimlik No. – Öğrenci Adı Soyadı – Öğrenim Göreceği Okulun Adı” şeklinde yazılması önemle rica olunur.