Kayıt

Nakil Sınavları

2020-2021 Eğitim ve Öğretim yılı için 10. sınıfa ve 11 Fen- Matematik (FM) ağırlıklı sınıflarımıza “Nakil Sınavı” ile kontenjan dâhilinde öğrenci alınacaktır. Nakil Sınavı ile ilgili esaslar aşağıdaki gibidir.

NAKİL SINAVI GENEL BİLGİLER

2020 – 2021 Eğitim ve Öğretim Yılı için Nakil Sınavımız 18 Haziran 2020 Perşembe günü yapılacaktır.

NAKİL SINAVI VE KAYIT BİLGİLERİ

Nakil Sınavına başvurular 02 Mart 2020 Pazartesi – 31 Mayıs 2020 Pazar tarihleri arasında Nakil Başvuru Formu üzerinden yapılacaktır.

Nakil Sınavına başvurmak isteyen öğrencilerde aranan şartlar:

1. Daha önceki yıllarda sınıf tekrarı yapmamış olması,
2. Öğrencinin öğrenimine ara vermeden devam etmiş olması,
3. Okulumuz 10 veya 11. sınıfına nakil olmak isteyen aday öğrenciler hakkında eğitimleri süresince, hiçbir sınıf seviyesinde, okuduğu okul veya okullarda Disiplin Kurulu’nca herhangi bir yaptırım kararı almamış olması,
4. Yurtdışından gelen öğrencinin başvurduğu sınıf seviyesine ait "Denklik Belgesi”ne sahip olması gerekmektedir.

Yukarıda belirtilen şartlara uymayan aday öğrencilerin başvuruları kabul edilmeyecektir.

NAKİL SINAVLARI İLE İLGİLİ ESASLAR

2020 - 2021 Eğitim ve Öğretim Yılı 10 ve 11. (FM) sınıflarına kaydolmak için zamanında başvuruda bulunan öğrenciler, halen okudukları müfredat programındaki derslerden, okulumuzun belirlediği usul ve esaslar çerçevesinde uygulanan “Nakil Sınavı”na girerler.

Sınavlar 10 ve 11. (FM) sınıflara başvuran öğrenciler için Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler ve İngilizce derslerini kapsayacaktır.

Sınavlar iki aşamalı olarak yapılacaktır. Birinci aşamada (Sabah Oturumu) İngilizce yazılı ve sözlü; ikinci aşamada (Öğlen Oturumu), Bilim Sınavı (Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler) uygulanacaktır. Bilim Sınavı’nda Matematik ve Fen Bilimleri İngilizce, Türk Dili ve Edebiyatı ile Sosyal Bilimler bölümü ise Türkçe çoktan seçmeli (5 seçenekli) test sorularından oluşmaktadır. Her iki oturum arasında en az bir saat dinlenme süresi olup aday öğrencilere soğuk sandviç ve meyve suyu ikram edilecektir.

Sınav Oturum Saatleri:

09.00- 10.30 İngilizce Yazılı
10.30- 12.00 İngilizce Sözlü
13.00- 14.40 Bilim Sınavı

Not: Aday öğrenciler, İngilizce Sözlü Sınavı'ndan sonra rehber öğretmenimiz ile rehberlik görüşmesi yapacaklardır.

Öğrenci puanı hesaplanırken tüm derslerden elde edilen puanlar toplanacak ve başarı sıralaması oluşturulurken bu puan kullanılacaktır.

Kayıt hakkı kazanan öğrencilere ait okulumuza iletilmiş olan bilgilerin doğruluğundan veli sorumludur. Öğrenci bilgilerinde bir yanlışlık olması halinde, öğrencinin okula kaydı yapılmayacaktır. Nakil sınavına giren öğrenci ve velileri bu kılavuzda belirtilen tüm usul ve esasları kabul etmiş sayılır.

Sınav günü:

• Aday öğrencilerin en geç saat 08.30’da sınavın yapılacağı İTÜ GVO Özel Ekrem Elginkan Lisesinde hazır bulunmaları gerekmektedir.
  • Aday öğrenciler sınav salonlarına saat 08.45’ten itibaren görevli öğretmenler eşliğinde alınacaktır.
  • Aday öğrenciler kimlikleri ile sınava katılacaklardır.
  • Aday öğrenciler sınav yoklama listelerinde belirtilmiş olan sınıfta sınava gireceklerdir.
  • Sınav başladıktan sonra ilk 10 dakikaya kadar gelen öğrenciler sınava alınacak, sınavın son 10 dakikasında öğrenci sınav salonundan çıkamayacaktır.
  • Sınav süresince veliler kendilerine duyurulacak alanlarda bekleyebilirler. Sınavı biten öğrenciler yine bu alanda velilere teslim edilecektir.

Adaylar sınava girerken yanlarında:

1. Nüfus cüzdanı,
2. Transkript,
3. En az iki adet yumuşak kurşun kalem ve yumuşak leke bırakmayan silgi,

Sınav salonuna çanta, kâğıt, elektronik cihaz kabul edilmeyecektir.

NAKİL SINAV İÇERİĞİ VE PUAN HESAPLAMA HAKKINDA BİLGİLER

İNGİLİZCE YAZILI SINAVI PUAN
READING 25
USE OF ENGLISH 45
WRITING 30
TOTAL 100

PUAN
İNGİLİZCE SÖZLÜ SINAVI 100

İNGİLİZCE SINAVI DEĞERLENDİRME (PUANLAMA)
10. ve 11. SINIFLAR (İNGİLİZCE YAZILI PUANI) +
(İNGİLİZCE SÖZLÜ PUANI) / 2

BİLİM SINAVI SORU SAYILARI
TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI 20
MATEMATİK 20
FEN BİLİMLERİ FİZİK (7 SORU)
KİMYA (7 SORU)
BİYOLOJİ (6 SORU)
FEN BİLİMLERİ TOPLAMI 20
SOSYAL BİLİMLER TARİH (10 SORU)
COĞRAFYA (10 SORU)
SOSYAL BİLİMLER TOPLAMI 20
TOPLAM 80

BİLİM SINAVI DEĞERLENDİRME (PUANLAMA)
10. SINIFA NAKİL (TDE NET x 1,5) +
(MATEMATİK NET x 1,5)+
(FEN BİLİMLERİ NET x 1)+
(SOSYAL BİLİMLER NET x 1) = 100
11. (FM) SINIFA NAKİL (TDE NET x 1) +
(MATEMATİK NET x 1,5)+
(FEN BİLİMLERİ NET x 1,5)+
(SOSYAL BİLİMLER NET x 1) = 100

Not: Dört yanlış bir doğruyu götürecektir. Sınav puanı net üzerinde hesaplanacaktır.