TO BEE Academy (To Bee Inspire The Younger Generations)
To Bee etkinliğinin varoluş amacı, bilim, teknoloji, kültür, sanat gibi farklı alanlardaki ileri derecede bilgi ve tecrübe sahibi bilim adamı, filozof, müzisyen, edebiyatçı, sanatçı, toplum lideri yada hayırsever kişilerin sahip olduğu bilgileri genç kuşaklara aktarabilmeleri ve onlara ilham verebilmelerine zemin oluşturmaktır.
İlk olarak 2014 yılında hayata geçirilecek olan bu etkinliğin, bundan sonra her yıl aralıksız olarak devam etmesi ve yaratılacak pozitif düşünce atmosferinin genç kuşakların gelecek motivasyonlarını daha da artırması düşünülmektedir.
To Bee etkinliği ile gençlerin, konuşmacıların kendi alanları ile ilgili sunduğu bilgileri anlamaları ve bu konularda düşünebilmeleri ve aynı zamanda konuşmacılardan esinlenerek sunum becerilerini geliştirmeleri de hedeflenmektedir.
To Bee etkinliği kapsamında, konuşmacıların fikirlerini en yenilikçi ve çekici biçimde sunmaları için en fazla 25 dakikalık süre verilmektedir. Ek olarak 10 dakikalık soru cevap bölümü yer almaktadır.
İTÜ RoBee Robotik Kulübü
Ekrem Elginkan Lisesi öğrencilerimiz ile Danışman Öğretmenlerimizden oluşan ve 2016 yılında kurulan İTÜ RoBee Robotik Kulübümüz, yaptığı çalışmalarla sahip olduğumuz bilgi ve tecrübeleri derinleştirerek takım çalışması, problem çözme, yaratıcılık, işbirliği ve sosyal medya kullanımı becerilerimizi de devreye sokarak bir robot tasarlamak ve bu becerilerimizi küçük büyük herkese yayarak robot yapımına olan ilgiyi artırmaktır.
Teknoloji ve robotik bilimi dünyada olağanüstü bir hızla gelişiyor. Bu sebeple özellikle erken yaşlarda robotik biliminin eğitimine duyulan gereksinim de gittikçe artıyor. Ayrıca robot etkinlikleri gençlere hayal güçlerini geliştirme, yenilikçi düşünme ve problem çözme yeteneklerini ilerletme imkânlarının yanı sıra tasarım, uygulama ve programlama yapma fırsatı da sağlıyor.
Takımımız, Türkiye’deki Off Season yarışmalarında kazandığı başarılarla birlikte, ülkemizin adını uluslararası alanda da duyurmayı, hayalini kurdukları robotu yaparak İTÜ GVO'yu ve Türkiye’yi Amerika’da temsil etmek.
Daha önce ülkemizde gerçekleştirilen FRC sezon dışı robot turnuvasında “Rookie All Star” ödülü alarak iyi bir başarı elde ettik. 2019 yılı mart ayında yapılan FRC İstanbul Bölge Turnuvasında yarı finalde elendik ancak bugüne kadar elde ettiğimiz tecrübeleri kullanarak daha iyisini yapmak için çalışmaya devam ediyoruz.
2020 itibariyle okulumuz bünyesinde özellikle robot teknolojisi alanında kullanmak için endüstriyel tasarım ( Robot Kol, Drone vb çizimleri) alanlarında çalışmaları da eğitim programımızın içerisine aldık.