07.04.2022

Einstein Day Etkinliğimizi Gerçekleştirdik

Ekrem Elginkan Lisesinde geleneksel olarak yapılan “Einstein Day” etkinliğimiz hazırlık sınıfı öğrencilerimizin katılımıyla pandemi sonrası ilk kez yüz yüze olarak gerçekleştirildi.

Einstein Day Etkinliğimizi Gerçekleştirdik

Ekrem Elginkan Lisesinde geleneksel olarak yapılan “Einstein Day” etkinliğimiz hazırlık sınıfı öğrencilerimizin katılımıyla  pandemi sonrası ilk kez yüz yüze olarak gerçekleştirildi.

Fen bölümümüz tarafından her yıl Albert Einstein’in doğduğu mart ayında düzenlenen etkinliğimiz bu yıl nisan ayında yüz yüze olarak gerçekleştirildi. Etkinlik öncesinde öğrencilerimiz, fizik dersinde “Einstein’ın Yaşamı ve Makaleleri“ başlıklı ödevler hazırladı. Yapılan değerlendirme sonucuna göre 3 kişilik 4 farklı “Archimedes, Galileo, Newton ve Tesla” isimli yarışmacı grupları oluşturularak yarışmaya katılmaya hak kazandı.

Yaptığı devrim niteliğindeki fizik ve matematik çalışmalarıyla bilim tarihinin en önemli dâhilerinden biri olan Albert Einstein’in yaptıklarını bir kez daha hatırlamak için yapılan yarışmayı 900 puanla tamamlayan Ömer Emir Yanık, Lorin Petra Çalıkuşu ve Mirza Kaleli'nin oluşturduğu Archimedes grubu ile yine yarışmayı 900 puanla tamamlayan Aras Demirovski, Ara Canel ve Kuzey Çalışkan'ın oluşturduğu Galileo grupları kazanmıştır.

Yarışmanın sunuculuğunu Hazırlık sınıflarından Işıl Aktaş ve Kaan Öztürkler yaptı. Etkinlik sonunda öğrencilerimiz Defne Ayaz ve Alp Arda Barlas mini bir dinleti gerçekleştirdi.